20 augustus 2022

Vamos Utrecht! 

19, 20 en 21 augustus komt La Vuelta naar Nederland. Bij 2 van de 3 etappes doet deze Spaanse Wielerronde Utrecht aan. Etappe 1 is een tijdrit en gaat dwars door Utrecht. Etappe 2 rijdt via de Utrechtse Heuvelrug en finisht op het Utrecht Science Park.  

Velen herinneren zich nog wel de start van de Giro (2010) en de Tour de France (2015). Utrecht bereidt zich voor op weer zo'n prachtig wielerfestijn. Maar de voorpret is minstens zo belangrijk. In heel Utrecht kan je deelnemen aan een uitgebreid activatieprogramma. Samen kleuren we de stad rood! Vamos Utrecht! 

18 augustus: Ploegenpresentatie op Vredenburg 
19 augustus: Tijdrit Utrecht - Utrecht 
20 augustus: ‘s- Hertogenbosch – Utrecht Science Park (over Utrechtse Heuvelrug)
21 augustus: Breda - Breda 

www.vamosutrecht.nl

FIESTA DE LA VUELTA op 20 augustus van 11.00-20.00

Een wielerfestival voor jong en oud naast de finish van de tweede Vuelta-etappe!

Het finishgebied van de tweede etappe zal op zaterdag 20 augustus worden omgetoverd tot een festival waar van alles te beleven is. Terwijl wielerliefhebbers leren van inspirerende sprekers, kunnen de hele jonge fietsers zich vermaken op de pumptrack van de Fietshub. Of waag jij een dansje bij de salsadansworkshop? Kom langs om live koers te kijken en te genieten van een hapje en een drankje én live muziek! Samen met heel wielerliefhebbend Utrecht en Nederland maken we er een onvergetelijke Fiesta van!

Voor contact: e-mail of Instagram

PROGRAMMA IN AANLOOP

La Vuelta Holanda gaat al veel eerder van start dan augustus 2022. In de doorkomst-gemeenten en op andere plekken in de regio’s worden maanden van tevoren al verschillende activiteiten georganiseerd. Hiermee is La Vuelta Holanda veel meer dan drie dagen topwielrennen. De Nederlandse organisatie is in gesprek met sportverenigingen, scholen, culturele instellingen en ondernemers om te verkennen welke ideeën deze partijen hebben voor activiteiten rond het internationale wielerevenement in 2022. Er wordt ingezet op de thema’s feest, gezond stedelijk leven en duurzaamheid. Voor de stad Utrecht is het een extra bijzonder jaar; in 2022 wordt namelijk gevierd dat Utrecht 900 jaar stadsrechten heeft.

Bron: La Vuelta Holanda