12 mei 2019

Zondag 12 mei 2019 vindt de 38e editie van de vernieuwde Utrecht Marathon powered by Utrecht Science Park plaats. De afstanden voor jong en oud brengen de lopers langs de highlights van de stad, waarbij de Domstad van start tot aan de finish zich van haar mooiste kant laat zien.

 

Eén volledige ronde marathon

Om 9:00 uur gaat de Marathon (42,195 km) van start met volledig nieuw parcours bestaande uit één ronde. De verschillende oude- en nieuwe stadsdelen van Utrecht zijn met dit parcours aan elkaar verbonden. De combinatie van het lopen door de parken, nieuwe stadsdelen zoals Leidsche Rijn en het lopen door de oude binnenstad zorgen voor een unieke loop belevenis. De muziekpunten langs het parcours dopen de Utrecht Marathon om tot een echt sfeervol Utrechts evenement. Ook de parcoursen op de Halve Marathon (21,1 km), Kwart Marathon (10,55 km) en Mini Marathon (± 1.5 km) zijn volledig vernieuwd.

 

Business Run

Een kwart of een halve marathon lopen in teams van maximaal 5 personen dat kan met de Business Run competitie. Met speciale business faciliteiten op het Utrecht Science Park kunnen bedrijven gezamenlijk met collega’s en partners op een sportieve manier de strijd aangaan. Speciaal voor studenten is er deze jaargang een Student Run waarbij de de studentenverenigingen de onderlinge strijd met elkaar aangaan. Daarnaast biedt de Utrecht Marathon een Hospital Run aan. De Hospital Run is een unieke manier om samen met je collega’s van het ziekenhuis een sportieve prestatie neer te zetten en te laten zien wat het sportiefste ziekenhuis van Nederland is.

 

KWF Kankerbestrijding

De KWF Kankerbestrijding is het officiële goede doel van de Utrecht Marathon. Alle deelnemers kunnen bij hun inschrijving geld doneren aan het KWF of een eigen actiepagina aanmaken. De donaties gaan naar het Prinses Maxima Centrum gelegen op het Utrecht Science Park.

 

Inschrijven

Vanaf vrijdag 14 december is het mogelijk om je in te schrijven voor de verschillende afstanden via de website van de Utrecht Marathon.

 

Utrecht Science Park

Op het Utrecht Science Park werken we samen aan het verbeteren van gezondheid en kwaliteit van leven. Door met (kennis)partners Universiteit Utrecht, Hogeschool Utrecht, UMC Utrecht, Sportcentrum Olympos en KWF Kankerbestrijding samen te werken geven we samen inhoud aan de Utrecht Marathon. Zo organiseert bijvoorbeeld het UMC Utrecht een sportmedisch symposium.

 

Bron en meer informatie: Utrecht Marathon

Lees ook: Utrecht Marathon wordt vanaf 2019 één grote ronde - AD