17 maart 2018

Op 17 maart zal bij Sportcentrum Olympos op het Utrecht Science Park in Utrecht de tweede editie van hardloopverhalen-festival Running Script plaatsvinden. Om 15:00 verzamelen hardlopende schrijvers en deelnemers bij Sportcentrum Olympos om gezamenlijk een stukje recreatief te gaan hardlopen. Aansluitend begint vanaf 16:30 het literaire programma, waarna wordt afgesloten met een pastaparty.

Het literaire programma wordt verzorgd door het gelegenheidsgezelschap Runners Literary Society, bestaande uit schrijvers Abdelkader Benali, Bram Bakker, Barbara Kerkhof, Tim van de Veer, Hans Koeleman, Peter Nijssen en Thijs Feuth. Daarnaast zal fotograaf Erik van Leeuwen enkele verhalende foto’s voordragen en singer-songwriter Sido Martens zal voor een muzikale verrassing zorgen.

Aanmelden voor het evenement kan via de website www.ruliso.net of via facebook. Deelnemers betalen 7 euro voor lopen en het literaire programma. Deelname aan de pastaparty kost 6 euro. Eventuele opbrengsten komen ten goede aan KWF kankerbestrijding.

Dit is de tweede editie van het hardloopverhalenfestival, dat uniek is in zijn soort. Running Script werd in 2017 voor het eerst georganiseerd in Amsterdam. Voor de tweede editie gekozen voor Utrecht onder meer vanwege haar status als UNESCO literatuurstad. 17 maart valt in de boekenweek en is tevens daags voor de Utrecht Science Park Marathon. Running Script wordt deze keer dan ook in samenwerking met de Utrecht Marathon georganiseerd.