17 september 2017

Van 6 t/m 17 september vindt de eerste editie van Foodnote Festival plaats. Centraal thema van het festival is voedsel op reis naar de toekomst. Je vindt er goed eten, lezingen, optredens en workshops, geheel in het thema van de voedsel-evolutie. Want naast vermaak, willen we de bezoekers ook graag iets bijbrengen over de rol van voedsel in het verleden, heden en de toekomst.

Reis door de tijd

Op het festivalterrein van Foodnote maak je als bezoeker letterlijk en figuurlijk een reis door de tijd van voedsel. Van de ambachtelijke jagers en verzamelaars, via de avontuurlijke wereldhandelaren en de industriële landbouw, naar de experimentele laboratoria. Ieder tijdperk kent haar eigen decor en foodtrucks met een bijpassend menu. Zo zie én proef je hoe de wondere wereld van voedsel zich in 10.000 jaar heeft ontwikkeld.

Inhoudelijk programma

Voor wie op zoek is naar verdieping kent Foodnote ook een uitgebreid inhoudelijk programma. Elke festivaldag kent een eigen thema. Zo is er een dag over urban farming, verspilling en circulaire systemen, en voedsel in de stad. Binnen deze thema’s zijn er lezingen, workshops, documentaires en optredens bij te wonen. Ook is er de Rabobank Banking for Food Challenge waarbij experts en bezoekers samen nadenken over innovatieve oplossingen op een van de grootste voedseluitdagingen in de toekomst.

Locatie

Het Foodnote Festival vindt plaats aan de Genevelaan op het Utrecht Science Park. In eerste instantie misschien een opvallende locatie voor een festival, maar het terrein staat bol van wetenschappers, hoogleraren en studenten met diepgaande kennis over voedsel. Het lijkt dan ook de ideale locatie voor een kruisbestuiving over dit specifieke onderwerp. Het festival is een samenwerking tussen onder andere SOON, Utrecht Science Park, Rabobank, Universiteit Utrecht en Hogeschool Utrecht. Toegang tot het festival is gratis.

Like de Facebook-pagina om op de hoogte te blijven of ga naar www.foodnotefestival.nl.

 

Stichting Utrecht Science Park ondersteunt het Foodnote festival via het Leefbaarheidsfonds. Het Leefbaarheidsfonds heeft als doel om initiatieven van studenten, medewerkers en ondernemers die een bijdrage leveren aan de leefbaarheid en de onderlinge verbinding op het USP financieel te ondersteunen. Heb jij een idee voor een initiatief dat zich richt op de leefbaarheid van het Utrecht Science Park?  Bekijk dan de pagina over het Leefbaarheidsfonds.