27 januari 2021

Heb je prangende vragen over de huidige coronavaccins? Of wil je een spoedcursus over de werking van vaccins? Kijk dan op woensdag 27 januari naar het pop-up college + Q&A over coronavaccins met hoogleraar vaccinologie Cécile van Els. Na een kort college beantwoordt Cécile vragen uit het (online) publiek die je kunt insturen via de chat.

Wat zijn de effecten van inenten op de korte termijn en daarna? Wat is er al bekend over de risico's en nadelen, en wat weten we nog niet? Er leven veel vragen over de coronavaccins in de samenleving. Bij de Universiteit Utrecht vinden we het belangrijk om die vragen zoveel mogelijk te beantwoorden, zodat mensen een geïnformeerde mening kunnen vormen. Daarom organiseren we samen met Tivoli Vredenburg een pop-up college + Q&A over coronavaccins.

Livestream en tickets
Het college is live te bekijken op de website van TivoliVredenburg. Het is ook mogelijk om het college daar achteraf terug te kijken. Op dit moment is het nog onbekend of TivoliVredenburg publiek mag ontvangen op 27 januari.

Over Cécile van Els
Cécile van Els is immunoloog bij het RIVM en is hoogleraar vaccinologie aan de Universiteit Utrecht. Zij promoveerde aan de Universiteit Leiden en werkte vervolgens als onderzoeker bij het RIVM en het Nederlands Vaccin Instituut. Van Els onderzocht hoe bescherming werkt tegen een groot aantal infectieziekten, waaronder AIDS, mazelen, griep, tuberculose, kinkhoest pneumokokkenziekte en recent COVID-19. Ze publiceerde meer dan 100 peer reviewed publicaties en verschillende expert reviews.

Begindatum en -tijd: 27 januari 2021 20:00
Einddatum en -tijd: 27 januari 2021 21:00
Locatie: Online

Meer informatie
 

Bron: Universiteit Utrecht