13 juli 2021

Van oesterzwammen op koffiedik tot nieuwe biomaterialen: schimmels blijken bijzondere bouwstenen. Microbioloog prof. Han Wosten over schimmelonderzoek.

Schimmels zijn populair. Van hippe startups die oesterzwammen kweken op koffiedik, tot designers die er biomaterialen van maken. Waarom zijn schimmels zulke bijzondere bouwstenen? Microbioloog prof. dr. Han Wosten (UU) vertelt over recente ontwikkelingen in het schimmelonderzoek en werpt zijn blik op een schimmelrijke toekomst.

Voorprogramma

Voor aanvang van de lezing is er een unieke kans om te genieten van de Botanische Tuinen. Zo is het mogelijk een vegetarische daghap te eten op het terras van Botanica, het cafe in de Botanische Tuinen. De daghap kost €15 en bestaat uit flatbread, soep of salade, en een drankje. Bij het reserveren van een plekje voor het event kan je direct aangeven of je mee wilt eten. Botanica neemt na de reservering contact met je op om de reservering te bevestigen. Daarnaast kan je vanaf 19 uur een wandeling maken door de Botanische Tuinen. Bijzonder want de tuinen zijn in de avond normaal gesloten voor publiek. 

Het programma is voor iedereen toegankelijk (niet alleen voor studenten) dus meld je nu aan via onderstaande (rode) ticketlink.

In samenwerking met Botanische Tuinen Utrecht.

Meer informatie en aanmelden