30 juni 2022

Wetenschap tot de zon ondergaat! Vlak voor de zomervakantie kun je genieten van Summer Science. Een festival voor jou en je vrienden, medestudenten en collega's. Kom dwalen door de prachtige Botanische Tuinen, en luister naar inspirerende lezingen en live muziek van Dekoor Close Harmony en Pierre et les Optimistes. Toegang is gratis.

Summer Science

Tijdens het festival heb je ruim de tijd om met een drankje in de hand te genieten en de Botanische Tuinen te verkennen. Ontdek het huidige onderzoek en de inspirerende verhalen van onze 12 onderzoekers die het podium zullen betreden, met verhalen van planten tot oceaanstromingen en van immunotherapie tot de effecten van baanverlies. Na elk wetenschapsgesprek krijg je de kans om al je vragen te stellen en in gesprek te gaan met de onderzoeker. 

Kom bovendien meer te weten over het onderzoek dat plaatsvindt in verschillende delen van de Botanische Tuinen en geniet van de muzikale talenten van Dekoor Close Harmony en Pierre & Les Optimistes.

Programma
Summer Science begint om 19:00 uur en eindigt om 22:30 uur met een bruisend optreden van Dekoor Close Harmony. Honger? Tijdens het festival kun je snacks en drankjes kopen bij Tuincafé Botanica. 

Houd deze webpagina in de gaten voor het volledige programma.

Ontdektuin on a sunny day

 

De Botanische Tuinen
De Botanische Tuinen van de Universiteit Utrecht, opgericht in 1639, is een van de oudste en grootste nog bestaande academische botanische tuinen van Nederland. Meerdere thematuinen herbergen meer dan 9000 verschillende plantensoorten. 

Dekoor Close Harmony

 

 

 

 

 

 

Dekoor Close Harmony
Dekoor bestaat uit dertig jonge Utrechtse musici met een gedeelde passie: close harmony. Samen combineren ze hun talenten tot een uniek geluid. Van ingetogen popballads tot swingende jazz en van inspirerende gospel tot klassieke uitstapjes; Dekoor stopt voor niets om buiten de gebaande paden van de koorwereld te treden.

 

Foto: Yan Kei Lo

Pierre et les Optimistes

 

 

 

Pierre et les Optimistes
Pierre et les Optimistes spelen zoete liedjes, swingende deuntjes, zonnige vibes en zomerse grooves! Hun persoonlijke visie op wereldmuziek is geïnspireerd door Classic Jazz en Jazz Manouche, Franse chansons, Flamenco en Caribische muziek - en alles wat hun oor kan vangen. Of het nu met originele songs is of met klassiekers, ze streven ernaar om met iedereen een stukje geluk te delen.

 

Foto: Juri Hi

 

 

 

 

 

 

Locatie: Botanische Tuinen

Entree: Gratis

Aanmelden: Het is niet nodig om je aan te melden voor Summer Science

Bron: Universiteit Utrecht