19 oktober 2019

Tijdens de eerste editie van dit unieke wandelevenement in de regio Utrecht maken wandelaars kennis met Utrechtse forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie en haar groene omgeving. De deelnemers beginnen bij daglicht en wandelen de hele avond door. Zo ervaren ze de overgang van stad naar natuur en van licht naar donker. Daarbij steunt de Utrechtse Waterlinie Wandeltocht het Diabetes Fonds.

De wandeltocht is er voor iedereen die het leuk vindt om actief buiten te zijn en daarbij verrast wil worden door de historische forten en hun verhalen. Onderweg is er van alles te beleven. Veel of weinig wandelervaring; dat maakt niet uit. Zowel groepen als individuen kunnen zich inschrijven. Met een persoonlijke of teamactiepagina kunnen deelnemers hun inzet laten sponsoren voor het Diabetes Fonds.

De Bunkerroute - start en finish Botanische Tuinen in Utrecht Science Park
Er is keuze uit 5 routes variërend van 12,5 tot 37,5 km. Graag lichten wij de een route uit: De Bunkerroute (17,5 km) start en finisht bij de schitterende Botanische Tuinen in het Utrecht Science Park. De Tuinen zijn aangelegd op en rondom het 19de-eeuwse Fort Hoofddijk. Je loopt een mooie ronde langs Fort bij Rijnauwen, Fort bij Vechten, de Lunetten en Fort Vossegat om weer te finishen bij Fort Hoofddijk. De wandelaars ervaren de natuur en de historische forten in het licht én in het donker.

Bekijk ook de overige routes.

Meer informatie en inschrijven
www.waterliniewandeltocht.nl

Bron: Waterlinie Wandeltocht