21 augustus 2017

In de zomer van 2017 zal voormalig Nederlands kampioen deltavliegen Arne Tanzer als eerste piloot ter wereld een start maken vanaf een gebouw. De stunt zal (bij geschikt weer) plaatsvinden op 21 augustus in Utrecht.

Het starten vanaf een gebouw brengt extra uitdagingen met zich mee; zo moet er bijvoorbeeld een vlonder worden gebouwd om snelheid te kunnen maken bij de start. Door het eenmalig uitvoeren van deze unieke ‘stunt’ hopen de organisatoren zoveel mogelijk mensen bekend te maken met de sport deltavliegen.

Plaats & datum
De stunt gaat plaatsvinden bij studentencomplex ‘De Johanna’ in Utrecht. Dit gebouw is geselecteerd omdat het voldoende hoog is en een perfect gelokaliseerd landingsterrein heeft aan de voet ervan. Daarnaast was eigenaar SSH direct enthousiast over de stunt.

De geplande datum voor de stunt is 21 augustus 2017. Maar, omdat deltavliegen sterk weersafhankelijk is, en veiligheid bij de stunt maximale prioriteit heeft, wordt twee dagen van tevoren definitief bepaald of de stunt dan doorgaat of niet.


www.deltavliegen.info/stunt