15 oktober 2021

Op 14 en 15 oktober 2021 vindt op het Utrecht Science Park de eerste editie van de Utrecht Science Week plaats met als centraal thema: ‘Samen naar een gezonde, duurzame samenleving’. De Utrecht Science Week biedt een rijk en gevarieerd programma met aansprekende lezingen, interactieve workshops en spraakmakende interviews met wetenschappers, bestuurders, professionals en jong studenttalent.

Duurzaam Leven

Donderdag 14 oktober staat in het teken van duurzaam leven en biedt onder meer een keynote van hoogleraar Mariana Mazzucato, een van de meest toonaangevende economen op het gebied van ‘groene groei’. Tijdens de conferentie Pathways to Sustainability komen de kennis, ervaringen, ambities en zorgen van een breed scala aan diverse stemmen aan bod rondom het thema ‘Making Change Happen’. Groen Links Europarlementariër Bas Eickhout en hoogleraar sociaal economische transities Derk Loorbach verzorgen tijdens het programma van de Dag van de Duurzaamheid interactieve sessies over de Europese Green Deal en over duurzame transities. Daarnaast zijn er workshops over mobiliteit, circulariteit en energietransitie en vindt de finale van de Sustainable Campus Challenge voor studenten plaats.

Gezond Leven
Vrijdag 15 oktober staat in het teken van gezond leven. Sprekers als hoogleraar Ouderengeneeskunde Andrea Maier, OMT lid Marc Bonten, biohacker Peter Joosten en hoogleraar Bestuur van de Gezondheidszorg Pauline Meurs laten hun licht schijnen over vitale ouderdom, de opkomst van de superbacterie en de (ethische) grenzen tussen genezen en verbeteren. Daarnaast is er een jongerendebat over de toekomst van de gezondheidszorg en zijn er zogenaamde USP talks over gepersonaliseerde regeneratieve behandelingen, PCR test robot ‘The Beast’ en de operatiekamer van de toekomst.

Utrecht Science Park
Utrecht Science Park is een innovatieve science community van 75.000 studenten, wetenschappers en medewerkers van medische centra, kennisinstellingen en bedrijven. Zij werken intensief samen aan de ontwikkeling en toepassing van baanbrekende wetenschap en oplossingen
op het gebied van gezondheidszorg, life sciences en duurzaamheid. In het grootste science park van Nederland zijn de optimale omstandigheden, omgeving en ondersteuning voor onderlinge ontmoeting, kennisuitwisseling en samenwerking op regionaal, nationaal en internationaal niveau.

Utrecht Science Week
De Utrecht Science Week wil de waarde en de voortgang van Utrecht Science Park de komende jaren op een aansprekende wijze presenteren aan een breed publiek. Utrecht Science Week is een initiatief van Stichting Utrecht Science Park in samenwerking met partners Hogeschool Utrecht, Universiteit Utrecht, Universitair Medisch Centrum Utrecht, Prinses Máxima Centrum en biotechbedrijf Genmab.

Het volledige programma en het aanmeldformulier zijn te vinden op www.utrechtscienceweek.nl.