17 september 2021

YOU can give a chance to live!

Tom Barendregt is een zeer ambitieuze ijshockey atleet. Helaas kreeg hij op 17-jarige leeftijd voor het eerst te maken met een agressieve vorm van leukemie. Inmiddels heeft hij deze ziekte maar liefst 3x overwonnen. Hiervoor was intensieve chemotherapie en een stamceltransplantatie noodzakelijk. Gelukkig kon er voor Tom relatief snel een geschikte stamceldonor worden gevonden. Lees hier Tom's hele verhaal.

Niet iedereen heeft zoveel geluk als tom. Jaarlijks wordt er in Nederland bij ruim 9000 mensen een vorm van bloedkanker vastgesteld. Voor sommige van hen is een stamceltransplantatie de enige kans op leven. De kans dat er binnen de eigen familie een donor wordt gevonden, is relatief klein. Dat betekent dat het merendeel van de patiënten hoopt op een match met een anonieme donor, uit de wereldwijde database van stamceldonoren. Om de kans op een match te vergroten, is het van levensbelang dat zoveel mogelijk mensen zich aanmelden als potentiële stamceldonor.

Join the stem cell donor registry!
Daarom doen we een beroep op jou! Ben je gezond en tussen de 18 en 55 jaar oud? Meld je aan als potentiële stamceldonor. De kans dat je daadwerkelijk wordt opgeroepen om te doneren is relatief klein, maar als je wordt opgeroepen, kun je echt een verschil maken.
Wil je meer weten over stamceldonatie? GenDx organiseert van 13 t/m 17 september de GenDx Stem Cell Donor Recruitment Week.

Informatie en registratie: www.gendx.com/stem-cell-donation

GenDx organiseert dit jaarlijks terugkerende event in samenwerking met de stichting Matchis. Het event vindt altijd plaats in de week voorafgaand aan de World Marrow Donor Day, de 3de zaterdag van september.

Bron: GenDx