Symposium: Beter dieronderzoek door Open Science
26 oktober 2021

Open Science – openheid over wetenschappelijk onderzoek, methoden en resultaten – leidt tot relevanter, betrouwbaarder en efficiënter onderzoek. Dat geldt zeker ook voor dierproeven: daar is sprake van een extra verantwoordelijkheid om zorgvuldig om te gaan met proefdieren en geen dierenlevens te verspillen. De Universiteit Utrecht houdt hierover een online symposium op dinsdag 26 oktober.

Oncologiecongres Think Utrecht
16 december 2021

Innovaties van nu, Kankerzorg van morgen. Het volgende hoofdstuk in deze samenwerking is het vertalen van deze innovaties in samenspraak met partners in de Utrecht Oncologie regio naar verbeterde kankerzorg van morgen.

Utrecht Marathon powered by Utrecht Science Park 2022
3 april 2022

De Utrecht Marathon powered by Utrecht Science Park vindt – na twee jaar afwezigheid wegens COVID-19 – plaats op zondag 3 april 2022. De startbewijzen van lopers die zich al hadden aangemeld voor de editie die gepland stond in 2020 blijven geldig voor de 39e editie.

Start ronde van Spanje van 19 - 20 augustus 2022 in Utrecht
19 augustus 2022

La Vuelta, de ronde van Spanje, gaat volgend jaar op vrijdagavond 19 augustus 2022 officieel van start met een ploegentijdrit in Utrecht. Tijdens de tweede etappe, op zaterdag 20 augustus, koerst het peloton van ’s-Hertogenbosch naar Utrecht met finish op het Utrecht Science Park. La Vuelta Holanda, de start van het wielerevenement in Nederland, wordt voorafgegaan door de ploegenpresentatie op donderdagavond 18 augustus in de binnenstad van Utrecht.