In het kort

Er zijn verschillende subsidies en financieringsregelingen voor academici en (startende) ondernemers. De investeringsmogelijkheden variëren van publieke fondsen tot privaat kapitaal.

PUBLIEK

Economic Board Utrecht

De wereld om ons heen verandert sneller dan ooit en dat brengt grote uitdagingen met zich mee. Economic Board Utrecht (EBU) gelooft dat deze uitdagingen ons economische kansen bieden. De EBU helpt daarom bedrijven groene, gezonde en slimme business cases investeerbaar te maken. Business cases met oplossingen voor deze uitdagingen. Oplossingen die werken en werk creëren.

Meer informatie

Lokaal Economisch Fonds

Met het Lokaal Economisch Fonds (LEF) stimuleert de gemeente de economie en werkgelegenheid in de stad Utrecht. Er is subsidie beschikbaar voor het creëren van nieuwe structurele banen, leerwerkplaatsen of stageplaatsen in de gemeente Utrecht.

Meer informatie

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Op zoek naar een subsidie of regeling voor financiering? In deze subsidiewijzer staan alle subsidies en regelingen die open staan voor het indienen van een aanvraag. RVO.nl voert deze subsidies en financieringsregelingen uit in opdracht van diverse ministeries en de Europese Unie.

Meer informatie

Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling

Kansen voor West is het samenwerkingsverband van de vier randstadprovincies (Noord- en Zuid-Holland, Utrecht en Flevoland) en de vier grote steden Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht. Deze acht hebben voor de tweede keer gezamenlijk een programma gemaakt om de regionale economie in de Randstad een innovatieve impuls te geven. Dit gebeurt door het geven van subsidies aan het bedrijfsleven in de regio.

Meer informatie

PRIVAAT

Utrecht Holdings

Utrecht Holdings is het Knowledge Transfer Office (KTO) van de Universiteit Utrecht en het Universitair Medisch Centrum Utrecht. Wij richten ons op de toepassing en commercialisering van academisch onderzoek. Wij ondersteunen wetenschappers met een bijzondere expertise in biotechnologie, medische technologie, onderwijs en ICT bij het creëren en opbouwen van en investeren in innovaties.

Meer informatie

Rabo Pre-seed Fund

Startende ondernemers hebben aan twee zaken gebrek: tijd en geld. Met name voor kennisintensieve startups met een hoger risicoprofiel is het lastig om aan geld te komen. In die gevallen waarin een startup geen financiering uit de markt kan halen, biedt het Rabo Pre-seed fonds een oplossing. Dit fonds verstrekt leningen tot € 50.000 aan startende bedrijven tegen gunstige voorwaarden.

Meer informatie

Thuja Capital

"Innovatie naar de patiënten brengen." Thuja Capital is een onafhankelijk durfkapitaalbedrijf dat zich toelegt op investeringen in startende bedrijven die medische producten ontwikkelen in Nederland en België. Met zijn kantoor in Utrecht Science Park, dichtbij de universiteit en het Universitair Medisch Centrum Utrecht, is het gunstig gelegen in het hart van Nederland, op een uur rijden van België.

Meer informatie

Aglaia

Aglaia identificeert baanbrekende mogelijkheden in kankeronderzoek en brengt deze, in nauwe samenwerking met de onderzoekers en ondernemers, naar de volgende fase van technische en commerciële ontwikkeling. In zijn engagement om biomedische bedrijven in het domein van de oncologie op te richten, voorziet Aglaia niet alleen de financiële middelen, maar speelt het bedrijf ook een actieve rol in de strategische en operationele processen.

Meer informatie