World Poetry Day - Gedicht Hoe het licht valt voor Utrecht Science Park

Ter ere van World Poetry Day brengt Hanneke van Eijken, stadsdichter van het Utrechts Stadsdichtersgilde, in Hoe het licht valt een ode aan alle mensen die in het Utrecht Science Park leven, werken en studeren.
Een buiging van poëzie voor het afgelopen jaar.

 

 

 

 

 Hoe het licht valt is een ode aan alle mensen die in het Utrecht Science Park leven, werken en studeren. Het ‘licht’ is een verwijzing naar de wetenschap, het licht van de ‘zon der gerechtigheid’ van de Universiteit Utrecht, maar ook het licht dat ligt opgeslagen in onze botten, onze DNA structuur. In een jaar met lege collegezalen, volle IC’s, zorgmedewerkers, dierverzorgers, wetenschappers en ondernemers die gedwongen werden om onder moeilijke omstandigheden te blijven werken en studeren is dit gedicht een ode, een buiging van poëzie, een vogel die zingt voor alle mensen die in het Utrecht Science Park al een jaar lang thuiswerken, hard bezig zijn met de een brug slaan tussen heden en onze toekomst. En niet in de laatste plaats ook voor alle patiënten die het afgelopen jaar afhankelijk waren van goede zorg.”

Hanneke van Eijken

 

Hanneke van Eijken is dichter en universitair docent en onderzoeker aan de vakgroep Europees recht aan de Universiteit Utrecht. Ze is gespecialiseerd in Europees burgerschap, migratierecht en constitutionele processen in de EU. Hanneke publiceerde eerder ‘Papieren veulens’ (2013) en ‘Kozijnen van Krijt’ (2018) bij Uitgeverij Prometheus. In 2021 schreef Hanneke het CrU Poëzieweekgeschenk ‘Waar slaap van gemaakt is’. Hanneke ontving voor haar werk de Lucy B. en C.W. Van der Hoogtprijs en het C.C.S. Cronestipendium.
Ze is een van de stadsdichters van het Utrechts Stadsdichtersgilde.

Hanneke schreef het gedicht Hoe het licht valt op verzoek van Stichting Utrecht Science Park ter gelegenheid van World Poetry Day op 21 maart 2021.

Raakt het gedicht je? En ontvang je graag een mooie afdruk thuis, op je werk- of studieplek?
We hebben het gedicht afgedrukt op groeipapier in de vorm van een dubbele A5 kaart. Wil je het gedicht (kosteloos) thuis ontvangen? Bestel de kaart vóór 31 maart via onderstaande button: