In het kort

Op het Utrecht Science Park zijn veel hoogwaardige onderzoeksfaciliteiten aanwezig. Het Utrecht Science Park heeft een unieke onderzoeksinfrastructuur, die behoort tot de beste in Europa. Voor academici en (startende) ondernemers is er een Knowledge Transfer Office aanwezig en zijn er verschillende publieke en private investeringsmogelijkheden.

Onderzoeksfaciliteiten

In de afgelopen jaren hebben de Universiteit Utrecht en het Universitair Medisch Centrum Utrecht de krachten gebundeld middels het delen van kostbare apparatuur en faciliteiten. Het doel van de gedeelde faciliteiten is het beschikbaar stellen van faciliteiten aan bedrijven die deze faciliteiten nodig hebben.

Meer informatie

Financiering

Er zijn verschillende subsidies en financieringsregelingen voor academici en (startende) ondernemers. De investeringsmogelijkheden variëren van publieke fondsen tot privaat kapitaal.

Meer informatie

Technology transfer

Utrecht Holdings is het Knowledge Transfer Office (KTO) van de Universiteit Utrecht en het Universitair Medisch Centrum Utrecht. Utrecht Holdings helpt academici bij het omzetten van kennis in bedrijvigheid.

Meer informatie