Project – Wilhelmina Kinderziekenhuis

Project – Wilhelmina Kinderziekenhuis 2017-11-02T08:09:36+00:00

Het Wilhelmina Kinderziekenhuis, omdat jij bijzonder bent

In het Wilhelmina Kinderziekenhuis zien we elke dag hoe bijzonder kinderen zijn. Iedereen zit anders in elkaar, heeft eigen behoeften en reageert anders op behandelingen. Daarom zijn wij gespecialiseerd in de zorg voor kinderen.

We zijn er ook voor aanstaande moeders, tijdens de zwangerschap. Met alle kennis en voorzieningen rond zwangerschap en bevallen zijn we gespecialiseerd in de zorg voor moeders en hun pasgeboren baby’s.

Wij maken jouw wereld van morgen

Als universitair kinderziekenhuis zijn we een plaats waar we zorg ontwikkelen en vernieuwen. Wij zijn er voor kinderen en (aanstaande) moeder, nu en in de toekomst. Daarom bouwen we samen aan beter. Aan een vernieuwd Wilhelmina Kinderziekenhuis, waar kinderen en hun familie centraal staan.

Het WKZ wordt verbouwd volgens de nieuwste inzichten en met de modernste technieken om zieke kinderen, (aanstaande) moeders en hun familie te ondersteunen en helpen. Samen bouwen we aan de toekomst, aan hun toekomst.

Lees meer over de loopbrug naar het Prinses Máxima Centrum

Rust en privacy

Voor patiënten en hun familie creëren we meer rust en privacy. We bouwen bijvoorbeeld eenpersoonskamers waar kinderen hun persoonlijke touch aan kunnen geven en hun familie 24 uur bij hen kan zijn. Zo kan een kind in eerste plaats kind zijn, dan pas patiënt. Het gebouw wordt dusdanig verbouwd en ingericht dat de omgeving bijdraagt aan de gezondheid en het welzijn van patiënten, familie en medewerkers (healing environment).

Concreet gaan we de Kinder Intensive en High Care uitbreiden, het OK complex uitbreiden en vernieuwen en het WKZ Geboortecentrum vernieuwen. Het resultaat is ruime afdelingen met prettige patiëntenkamers en aangename ruimten om te verblijven, met tegelijkertijd een doordachte logistiek en aangename werkomgeving voor medewerkers.

Toekomstgericht

De verbouwing van het Wilhelmina Kinderziekenhuis duurt tot 2023. In het najaar van 2017 beginnen we met de bouw van de 3 extra operatiekamers in een tijdelijke huisvesting. Dan wordt ook de start gemaakt met de brugverbinding tussen het Prinses Maxima Centrum en het Wilhelmina Kinderziekenhuis. Nadat het PMC in mei 2018 is verhuisd naar de nieuwbouw, begint het WKZ met de verbouwingen.

Meer informatie over de verbouwingen vind je het Wilhelmina Kinderziekenhuis. Vragen of opmerkingen? Mail naar verbouwingwkz@umcutrecht.nl.

Makers van morgen

Kom jij graag in contact met ons over de wereld van morgen?

Heb je een vraag over bouwwerkzaamheden of bereikbaarheid op het Utrecht Science Park? Stuur ons dan gerust je vraag toe! Wil je door ons op de hoogte blijven over de wereld van morgen, meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief

MIJLPALEN