Vanaf augustus: (nachtelijke) testritten tramlijn

In de week van 30 juli rijden er ’s nachts twee trams van de remise in Nieuwegein naar P+R De Uithof. De week erna komen er ’s nachts nog drie trams. Tot eind september testen we (’s nachts) de technische systemen, de trams en de trambaan. Verkeersregelaars begeleiden de testritten.

Testritten op de tramlijn tussen P+R De Uithof  en Vaartsche Rijn

De trams rijden in de week van 30 juli zelf van de remise in Nieuwegein naar de tramhalte Jaarbeursplein. Een voertuig trekt de trams ’s nachts één voor één over het tramspoor in het stationsgebied omdat daar nog geen bovenleiding is. Vanaf de Adama van Scheltemabaan rijden de trams zelf naar de P+R, onder begeleiding van verkeersregelaars. De week erna komen er ’s nachts nog drie trams.

Tot eind september zijn er tests en testritten. De tests vinden vooral ’s nachts plaats omdat er dan minder verkeer op de kruisingen is en omdat er dan geen bussen rijden in Utrecht Science Park. De testritten in Utrecht Science Park zijn tussen 01:30 uur en 06:30 uur, de ritten van Utrecht Science Park tot en met de Adama van Scheltemabaan vinden tussen 22:00 en 06:30 uur plaats. Twee tests vinden overdag plaats. Tijdens de testritten rijden twee motorrijders en een busje voor de tram uit. Deze ‘voorrijders’ zetten kruispunten af. De testritten leveren naar verwachting weinig hinder op.

De planning van de testritten is niet 100% zeker, de actuele planning wordt bijgehouden op www.hinderkaartuithoflijn.nl

Metingen: geluid, trillingen en elektromagnetische velden

Op een aantal locaties langs de tramlijn meten we of het geluid van de trams binnen de grenzen blijft die in het bestemmingsplan zijn vastgesteld. In Utrecht Science Park meten we ook trillingen en de elektromagnetische velden. Deze velden zouden invloed kunnen hebben op extreem gevoelige onderzoeks- en behandelapparatuur. We meten of de maatregelen om deze invloed te beperken, werken.

Zodra we metingsresultaten hebben, komen we hier op terug. De metingen leveren geen hinder op.

 

Bron: Uithoflijn.nl

 

 

Meer over de tramlijn
2018-08-23T14:08:42+00:00