Winston Woei – Verkeersregelaar (BAM)

Winston Woei – Verkeersregelaar (BAM) 2018-01-02T12:03:23+00:00

Project Description

Belangrijk: Winston is helaas niet meer werkzaam voor BAM c.q. De Uithoflijn maar blijft fungeren als figurant voor onze campagne. Bij vragen, stuur ons gerust een bericht.

Op welke manier draag jij in je werk bij aan de wereld van morgen?

Ruim 8 jaar ben ik nu verkeersregelaar nadat ik eerder allerlei andere banen heb gehad. Over het algemeen vind ik mijn werk leuk, maar het is niet altijd rozengeur en maneschijn. Veel mensen zijn tegenwoordig ongeduldig en soms ook wel een beetje neerbuigend over het werk van verkeersregelaar. Ik denk dat als mensen wat geduldiger zouden zijn en minder haast hebben, ze ook gelukkiger zouden zijn. Ook jonge mensen kunnen ontevreden zijn. Maar als je bedenkt dat we in Nederland zijn, hebben we het allemaal zo slecht nog niet. Natuurlijk kan er altijd iets beter, maar als je je verplaatst in de vluchtelingen uit Syrië die duizenden kilometers afleggen voor veiligheid dan hebben wij het hier goed. Met wat meer geduld en vriendelijkheid naar elkaar zou de wereld van morgen er een stuk mooier uitzien.

Wat is de impact van jouw werk op de samenleving? Wat betekent het voor mij?

Soms krijg ik als verkeersregelaar met agressie te maken of opgestoken middelvingers. Mensen kunnen soms dingen doen vanuit hun emotie. In het begin moest ik daar erg aan wennen. Maar ik heb geleerd om als verkeersregelaar geduldig, rustig en aardig te blijven. Gewoon het goede voorbeeld geven werkt het beste. Ik heb met allerlei mensen te maken en dat vind ik juist heel mooi aan dit werk. Ik krijg gelukkig ook vaak complimenten. Ik heb zelfs levens gered (lacht), omdat mensen vaak niet goed kijken voordat ze oversteken. Kijk even links en rechts en je leeft langer bij wijze van spreken.

Wat is jouw persoonlijke droom? Wat wil jij over vijf tot tien jaar bereikt hebben?

Mijn ideale wereld? Dat er geen oorlog meer zou zijn, dat er vrede is. John Lennon zong er al mooi over in ‘Imagine’. Mijn wens voor de toekomst is dat we elkaar wat meer gaan helpen en elkaar meer liefde geven. Soms werk ik in de buurt van het ziekenhuis en als je dan kinderen ziet die ernstig ziek zijn, dan grijpt me dat erg aan. Zelf heb ik geen kinderen. Maar het confronteert je wel met het belang van een goede gezondheid. Ik wil zo veel mogelijk van mijn leven genieten, zo lang mogelijk. Over vijf jaar leef ik hopelijk iets gezonder dan nu. Ik kan niet in de toekomst kijken, maar misschien ben ik over een paar jaar wel terug in mijn geboorteland Suriname en waar een broer van me woont. Maar het mag ook Nederland zijn of een ander land, want zoals eerder al gezegd hebben we het hier zo slecht nog niet!

Meer informatie

Winston Woei & onze Science Cube

Toen onze Science Cube in het Stadskantoor aanwezig was kwam onze directeur Jan-Henk van der Velden toevallig Winston tegen. Winston stuurde ons deze foto toe, bedankt Winston!