Genmab is een toonaangevend internationaal biotechnologie bedrijf dat innovatieve therapeutische producten ontwikkelt op basis van antilichamen, om daarmee het leven te verbeteren van patiënten met kanker. Bij Genmab werken ongeveer 210 mensen, verdeeld over drie vestigingen: het klinische ontwikkelteam in Kopenhagen/Denemarken, commerciële en financiële afdelingen en administratie in Princeton/Verenigde Staten en het research and pre-klinische ontwikkelteam  in Utrecht/Nederland.

Genmab heeft momenteel 2 antilichaam producten op de markt: Arzerra® (ofatumumab) voor de behandeling van bepaalde indicaties van chronische lymfatische leukemie, en DARZALEX® (daratumumab) voor de behandeling van patiënten met bepaalde indicaties van de Ziekte van Kahler (of multipel myeloom). Daarnaast heeft Genmab een groot aantal producten in de klinische en pre-klinische pijplijn, en ontwikkelt zij ook nieuwe technologieën om nog effectievere antilichaam-producten te maken.

Op basis van de innovatieve producten en technologieën heeft Genmab samenwerkingsverbanden met een groot aantal farmaceutische en biotechnologie bedrijven.

Een nieuw Research & Development Centre op het Utrecht Science Park

Genmab’s nieuwe Research & Development Centre op het Utrecht Science Park wordt ontwikkeld en gerealiseerd door bouwbedrijf Dura Vermeer. De nieuwe onderzoeksfaciliteit bestaat uit kantoren, laboratoria en faciliterende ruimtes zoals een science café, plaza met bedrijfsrestaurant en een auditorium voor 200 personen. De huisvesting beslaat circa 11.250 m2 met ondergrondse parkeergarage en wordt gerealiseerd naar ontwerp van architectenbureau Cepezed. Het ontwerp kenmerkt zich door een centraal gelegen transparant atrium waarin cascaderend vrijhangende schotels zijn opgenomen.

Het nieuwe gebouw komt te liggen op het Noord Cluster van het Utrecht Science Park, waar onder andere ook Nutricia Research van Danone, CBS-KNAW en het Hubrecht Instituut zijn gehuisvest. Het Science Park is dé locatie waar innovatieve kennis, wetenschap en het bedrijfsleven samenkomen. Om deze reden wordt op de begane grond van Genmab’s nieuwe R&D centrer een science café en auditorium geopend waar kennis uitgewisseld kan worden met andere bewoners van het Science Park.

De bouw is in volle gang, en oplevering van het casco gebouw wordt verwacht medio 2017. Na verdere afbouw hoopt Genmab per december 2017 haar nieuwe huisvesting te kunnen betrekken.

Wij maken jouw wereld van morgen  – Duurzaamheid & Breeam

Voor de nieuwbouw is de lat hoog gelegd zodat het niveau BREEAM Excellent behaald wordt. Op het gebied van techniek worden er diverse maatregelen getroffen die een duurzame bijdrage leveren aan het gebouw. Zo wordt er voor de verwarming en koeling gebruik gemaakt van duurzaam opgewekte energie door een Warmte- en Koudeopslag (WKO) in de bodem. Het ontwerp voorziet in een energiezuinig gebouw met uitstekende isolatie van daken en gevels, LED verlichting, behoudens de laboratoria geregeld op aanwezigheid en gedimd op basis van daglicht. De ventilatie vindt gebalanceerd plaats met warmte- en vochtterugwinning. Ventilatie voor vergaderzalen, restaurant, science café en auditorium wordt op basis van CO2 waardes geregeld, zodat hier geen onnodige luchtverversing plaatsvindt. Verder is het gebouw flexibel in te delen op het gebied van klimaat- en lichtregeling. De parkeergarage wordt voorzien van elektrische autolaadpalen. Op het dak wordt stroom opgewekt door de circa 300 m2 opgestelde zonnepanelen. De opgewekte stroom wordt gebruikt voor de energievoorziening. Als de BREEAM Excellent status wordt toegekend, is Genmab de eerste partij in Nederland met een BREEAM Excellent laboratorium omgeving.

Meer informatie

Bezoek de website van Dura Vermeer of neem contact op met: 030-2123123.

Meer makers van morgen

Kom jij graag in contact met ons over de wereld van morgen?

Heb je een vraag over bouwwerkzaamheden of bereikbaarheid op het Utrecht Science Park? Stuur ons dan gerust je vraag toe! Wil je door ons op de hoogte blijven over de wereld van morgen, meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief

MIJLPALEN