Project – Genmab

Project – Genmab 2017-07-05T08:39:23+00:00

Genmab is een toonaangevend internationaal biotechnologie bedrijf dat innovatieve therapeutische producten ontwikkelt op basis van antilichamen, om daarmee het leven te verbeteren van patiënten met kanker. Bij Genmab werken ongeveer 210 mensen, verdeeld over drie vestigingen: het klinische ontwikkelteam in Kopenhagen/Denemarken, commerciële en financiële afdelingen en administratie in Princeton/Verenigde Staten en het research and pre-klinische ontwikkelteam  in Utrecht/Nederland.

Genmab heeft momenteel 2 antilichaam producten op de markt: Arzerra® (ofatumumab) voor de behandeling van bepaalde indicaties van chronische lymfatische leukemie, en DARZALEX® (daratumumab) voor de behandeling van patiënten met bepaalde indicaties van de Ziekte van Kahler (of multipel myeloom). Daarnaast heeft Genmab een groot aantal producten in de klinische en pre-klinische pijplijn, en ontwikkelt zij ook nieuwe technologieën om nog effectievere antilichaam-producten te maken.

Op basis van de innovatieve producten en technologieën heeft Genmab samenwerkingsverbanden met een groot aantal farmaceutische en biotechnologie bedrijven.

In beeld: bekijk actuele foto’s

Een nieuw Research & Development Centre op het Utrecht Science Park

Genmab’s nieuwe Research & Development Centre op het Utrecht Science Park wordt ontwikkeld en gerealiseerd door bouwbedrijf Dura Vermeer. De nieuwe onderzoeksfaciliteit bestaat uit kantoren, laboratoria en faciliterende ruimtes zoals een science café, plaza met bedrijfsrestaurant en een auditorium voor 200 personen. De huisvesting beslaat circa 11.250 m2 met ondergrondse parkeergarage en wordt gerealiseerd naar ontwerp van architectenbureau Cepezed. Het ontwerp kenmerkt zich door een centraal gelegen transparant atrium waarin cascaderend vrijhangende schotels zijn opgenomen.

Het nieuwe gebouw komt te liggen op het Noord Cluster van het Utrecht Science Park, waar onder andere ook Nutricia Research van Danone, Westerdijk Fungal Biodiversity Institute en het Hubrecht Instituut zijn gehuisvest. Het Science Park is dé locatie waar innovatieve kennis, wetenschap en het bedrijfsleven samenkomen. Om deze reden wordt op de begane grond van Genmab’s nieuwe R&D centrer een science café en auditorium geopend waar kennis uitgewisseld kan worden met andere bewoners van het Science Park.

De bouw is in volle gang, en oplevering van het casco gebouw wordt verwacht medio 2017. Na verdere afbouw hoopt Genmab per december 2017 haar nieuwe huisvesting te kunnen betrekken.

Wij maken jouw wereld van morgen  – Duurzaamheid & Breeam

Voor de nieuwbouw is de lat hoog gelegd zodat het niveau BREEAM Excellent behaald wordt. Op het gebied van techniek worden er diverse maatregelen getroffen die een duurzame bijdrage leveren aan het gebouw. Zo wordt er voor de verwarming en koeling gebruik gemaakt van duurzaam opgewekte energie door een Warmte- en Koudeopslag (WKO) in de bodem. Het ontwerp voorziet in een energiezuinig gebouw met uitstekende isolatie van daken en gevels, LED verlichting, behoudens de laboratoria geregeld op aanwezigheid en gedimd op basis van daglicht. De ventilatie vindt gebalanceerd plaats met warmte- en vochtterugwinning. Ventilatie voor vergaderzalen, restaurant, science café en auditorium wordt op basis van CO2 waardes geregeld, zodat hier geen onnodige luchtverversing plaatsvindt. Verder is het gebouw flexibel in te delen op het gebied van klimaat- en lichtregeling. De parkeergarage wordt voorzien van elektrische autolaadpalen. Op het dak wordt stroom opgewekt door de circa 300 m2 opgestelde zonnepanelen. De opgewekte stroom wordt gebruikt voor de energievoorziening. Als de BREEAM Excellent status wordt toegekend, is Genmab de eerste partij in Nederland met een BREEAM Excellent laboratorium omgeving.

Meer informatie

Bezoek de website van Dura Vermeer of neem contact op met: 030-2123123.

INRICHTING TERREIN GENMAB

Vanaf eind maart start de inrichting van het terrein rondom het nieuwe Genmab Research and Development Center, aan de Uppsalalaan. Verspreid over het gras, dat tot aan de gevel doorloopt, komen kleine boomgroepen en solitaire bomen te staan. De parkachtige groenstructuur geeft het gebied een ontspannen sfeer, zo is de gedachte achter het ontwerp, dat aansluit bij de Visie Noord Cluster.

Genmab is een biotechnologisch bedrijf dat momenteel is gehuisvest in het Alexander Numangebouw aan de Yalelaan. In het Noord Cluster, waar ook Nutricia Research, het Hubrecht Institute en het Westerdijk Institute zijn gehuisvest, is een nieuwe onderzoeksfaciliteit gerealiseerd. Het gebouw bevat kantoren, laboratoria en diverse faciliterende ruimtes zoals een auditorium en een science café.

Het omliggende terrein wordt in twee fasen aan de UU teruggeleverd. Zoals in de erfpachtovereenkomst is vastgelegd, zorgt de directie Vastgoed & Campus van de UU voor de terreininrichting.

Een deel van de voor het gebied karakteristieke watercipressen blijft in het gebied vertegenwoordigd. Deze komen of op het eigen terrein bij de boomgroepen te staan of krijgen in de nabije omgeving een nieuwe plek. De gemeente Utrecht geeft vijf bomen een nieuwe plek in de binnenstad.

Naast de toevoeging van een groenstructuur, krijgt het gebouw van Genmab een goede logistieke ontsluiting. In het najaar van 2017 worden de bomen verplant. Daarmee is het terrein rondom de nieuwbouw Genmab tijdig ingericht voordat het in november 2017 in gebruik wordt genomen.

Bron: Universiteit Utrecht

Meer makers van morgen

Kom jij graag in contact met ons over de wereld van morgen?

Heb je een vraag over bouwwerkzaamheden of bereikbaarheid op het Utrecht Science Park? Stuur ons dan gerust je vraag toe! Wil je door ons op de hoogte blijven over de wereld van morgen, meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief

MIJLPALEN