Serenade voor fietsers op het Utrecht Science Park

Iedereen die op de fiets naar het Utrecht Science Park komt, verdient een compliment! In de week van 9 tot en met 13 oktober verzorgde Utrecht Science Park elke ochtend een fietsserenade.

De actie is in het leven geroepen omdat op het Utrecht Science Park (USP) momenteel veel bouwwerkzaamheden plaatsvinden en de bereikbaarheid onder druk staat.

Fietsers bedankt!

Denk aan de aanleg van tramlijn de Uithoflijn, verbouwingen bij het UMC Utrecht en de nieuwbouw van het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie, Genmab, de Hogeschool Utrecht en de Universiteit Utrecht, het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG). Fietsers moeten regelmatig omrijden, afstappen of langer wachten bij stoplichten. Hoog tijd om deze studenten en medewerkers in het zonnetje te zetten met een persoonlijke serenade!

Wij maken jouw fietsdag!

Het USP is het grootste en snelst groeiende Science Park van Nederland, met dagelijks 22.000 medewerkers en 50.000 studenten. Van alle Utrechtse banen is 9% terug te vinden in het USP en tot aan 2020 komen er 5.000 nieuwe banen bij. We bouwen duurzaam en werken aan een betere bereikbaarheid en leefbaarheid van dit gebied. Begin 2017 is de campagne ‘Wij maken jouw wereld van morgen’ gelanceerd. De campagne combineert actuele informatie over bouwontwikkelingen en bereikbaarheid met verhalen van de makers van morgen uit het USP. Dagelijks fietsen er ruim 20.000 fietsers naar het Utrecht Science Park. Fiets jij naar het USP? Wij maken jouw dag in de week van 9 tot en met 13 oktober.

Blijf met de fiets naar Utrecht Science Park komen

‘Ik vind het altijd indrukwekkend om hier de grote stroom fietsers te zien. Ook onze buitenlandse gasten kijken hun ogen uit. Uiteraard willen we nog meer mensen bewegen om – als het kan – de auto te laten staan en op de fiets naar hun werk of opleiding te komen’, aldus Jan Henk van der Velden, directeur van Stichting Utrecht Science Park. ‘Wij willen met deze actie iedereen die door weer en wind met de fiets komt een compliment geven en aanmoedigen om met de fiets te blijven komen. Voor diegenen die op dit moment met de auto of het OV komen: de fiets kan een duurzaam en gezond alternatief zijn. Laat je door dit filmpje inspireren.’

De fietsserenade in het nieuws!

Wij zijn twee keer op Radio M van RTV Utrecht te horen, in beide fragmenten op ongeveer 40 minuten speeltijd.

Radio M (RTV Utrecht) fragment 1
Radio M (RTV Utrecht) fragment 2

Naast de radio items is er door RTV Utrecht ook een mooie video gemaakt van het geheel:

TV Fragment RTV Utrecht

Ook DUB bracht ons prachtig in beeld

DUB – Fietsserenade

Wil je meer over de artiest te weten komen?

Sam Rodrigues.com

De officiële week van de fietsserenade vindt plaats van 9 t/m 13 oktober. Fietsers worden dan elke ochtend op verschillende plekken op het Utrecht Science Park toegezongen met een op maat gemaakte serenade. Wil jij weten waar wij fietsen? Volg ons dan op Facebook en Twitter (@USPbouwen) waar wij dagelijks updates plaatsen over deze actie.

NOOT VOOR DE REDACTIE

De exacte locatie in het USP waar de fietsserenade plaatsvindt, verschilt per dag en is afhankelijk van weersomstandigheden.

De foto’s kunt u rechtenvrij gebruiken. Meer beeldmateriaal staat op www.utrechtsciencepark.nl/bouwen ‘pers’.

Neem voor meer informatie contact op met Stichting Utrecht Science Park:

Wilt u foto’s van de fietsserenade?

Utrecht Science Park is het kloppende hart van Europa’s meest competitieve regio. Op het Utrecht Science Park werken kennisinstellingen, onderzoeksinstituten en bedrijven intensief samen om nieuwe oplossingen te vinden voor een langer en gezonder leven, nu en in de toekomst. Utrecht Science Park is een unieke plek waar inspiratie, ontmoeting en samenwerking centraal staan.

2017-10-13T08:53:29+00:00