Fietspad Heidelberglaan weer open!

Sinds juni 2016 is het fietspad Heidelberglaan in het centrumgebied van Utrecht Science Park afgesloten voor de aanleg van de Uithoflijn. Dagelijks moesten duizenden fietsers een klein stukje omfietsen via de Leuvenlaan of de Cambridgelaan. Dinsdag 3 april gaat het fietspad Heidelberglaan weer open. Tijdens de ochtendspits, van 8:15-9:15 uur, worden de duizenden fietsers muzikaal welkom geheten. Voorafgaand aan de heropening van het fietspad wordt het pad nog schoongemaakt en belijnd.

Ook het grootste deel van de bouwhekken wordt weggehaald: dit gebeurt vrijdag 30 maart en/of zaterdag 31 maart. (Illegaal) fietsparkeren bij of naast de bouwhekken is dan niet meer mogelijk. Bij alle (universiteits)gebouwen bevinden zich fietsenstallingen. Een gedeelte hiervan is overdekt en afsluitbaar. Lees meer.

De werkzaamheden voor de Uithoflijn in Utrecht Science Park zijn hiermee grotendeels afgerond. Wat er de komende drie maanden nog op de planning staat is:

  • bij de trambaan achter het UMC Utrecht is er (straat)werk;
  • de scherven (de grote plantenbakken) op de Heidelberglaan worden afgewerkt en met gras ingezaaid, en sommige bomen worden rechtgezet;
  • de kabels langs de bovenleidingsmasten worden bedekt met kappen;
  • onder de stoep komen op een aantal plekken aardpunten;
  • bij de haltes komen nog in- en uitcheckpalen en digitale reizigersinformatieborden.

Heb je vragen, suggesties of klachten over het werk voor de Uithoflijn? Laat het de Uithoflijn weten.

Meer over de Uithoflijn
2018-03-28T08:37:04+00:00